Behandeling en werkwijze

Onze praktijk biedt hulp aan volwassenen die kampen met psychische klachten of problemen. Deze hulp wordt in overleg op maat aangeboden: individueel of in groepsverband, met één of meerdere behandelaren.


De praktijk biedt behandelingen voor onder meer:

  • Allerlei vormen van angst
  • Somberheid en depressie
  • Stress, overspanning en burn-out
  • Ziekteverzuim of dreigende uitval van het werk door psychische klachten
  • Obsessieve klachten
  • Onverwerkte verliezen (rouwproblematiek)
Wij werken pragmatisch en toekomstgericht. Vaak zijn enkele gesprekken al voldoende om je een ander, gezonder perspectief op jouw problemen te geven. Daarbij worden diverse methodieken gehanteerd zoals de oplossingsgerichte psychologie, Cognitieve Gedragstherapie (CGT), EMDR, Acceptance & commitment therapy (ACT), schematherapie en mindfulness.

Online behandeling

Online modules
Tijdens de behandeling bieden wij, in overleg met jou, vaak ook online psychologische modules aan met behulp van Minddistrict.nl en Omgaanmetpijn.nu. Deze platforms zijn beveiligd en je privacy is gewaarborgd. Je ontvangt van ons een persoonlijke inlogcode met wachtwoord. Indien je met een online module aan de slag gaat, ontvang je via het platform opdrachten en oefeningen van jouw behandelaar.

Online berichtenuitwisseling
De online platforms bieden de mogelijkheid om beveiligd te kunnen e-mailen met jouw behandelaar. Zo kun je daarop vragen stellen over de behandelmodules of andere zaken die voor jou misschien niet direct duidelijk waren. Dit bevordert de samenwerking tussen jou en jouw behandelaar.

Online videobellen
Soms is het wenselijk of noodzakelijk om een gesprek met je behandelaar via videobellen te laten plaatsvinden. Hiervoor gebruiken wij het online platform Minddistrict.nl.

https://omgaanmetpijn.nu/https://www.minddistrict.com/nl-nl

Wachttijden en samenwerking

Voor een eerste gesprek (het intake gesprek) bestaat op dit moment (augustus 2020) een wachttijd van 3 weken. De start van de behandeling kan binnen 2 tot 4 weken na het intake gesprek worden gestart.

Psychologiepraktijk TerHeyne werkt met diverse lokale en regionale GGZ-zorgaanbieders samen, waaronder IVMV (Instituut voor Mentale Vitaliteit). Verder werken wij samen met diverse huisartsen in Enschede en omgeving.